Over deze website....

Inhoud en bedoeling van de website

Deze website is een verslag van een reis die ik in 1987/88 met een vriend door Azië heb gemaakt. De bedoeling ervan is de veelheid van ervaringen en foto- en ander materiaal die ik heb opgedaan niet verloren te laten gaan maar te delen met wie er maar in geïnteresseerd is. Verder gebruik ik de site voor mezelf als oefenruimte om ervaring op te doen met diverse aspecten van webdesign.

 

Hoe zit de website in elkaar?

De kern van deze website wordt gevormd door beschrijvingen, met veel foto's, van de opeenvolgende onderdelen van de reis. Aan het eind van ieder onderdeel kun je verder gaan naar het volgende deel. Je kunt ook, via de links op de overzichtskaart van de reis of in de routebeschrijving, in willekeurige volgorde de verschillende etappes bekijken.
Aan de linkerkant bevindt zich een menu met extra opties dwz extra informatie over het betreffende gebied, bijvoorbeeld een kaart van onze route door het betreffende gebied, links en boeken over het gebied, of bijvoorbeeld de dienstregeling van de Trans-Mongolië Expres. Als een optie wordt aangeklikt verschijnt deze in een nieuw, klein windowtje, de beschrijving van het onderdeel blijft dus gewoon in beeld in het hoofdwindow. Het is mogelijk verschillende extra opties tegelijk open te hebben. De nog openstaande windowtjes worden vanzelf gesloten zodra je verder gaat naar een volgend onderdeel van de reis. De verschillende opties worden hieronder kort beschreven. Sommige, zoals de kaart van het gebied en het één regel dagboek zijn steeds aanwezig, andere, zoals de dienstregeling van de Trans-Mongolië Expres zijn specifiek voor een bepaald gebied of deel van de reis. De inhoud van een bepaalde optie verandert per gebied, de extra foto's bij het vertrek zijn niet dezelfde als die in Peking bijvoorbeeld, al kan de inhoud van een optie (zoals de kaart) soms wel hetzelfde blijven voor alle onderdelen in een bepaald land.
Helemaal onder in het beeld, onder de streep aan het eind is nog een algemeen menu. Dit is altijd hetzelfde voor ieder onderdeel.

De extra opties

Zie voor een volledig (en aanklikbaar) overzicht van alle extra opties per gebied en per soort de Sitemap (bij het algemeen menu onder de streep)