Klik op de plaatjes hieronder voor een extra window met foto's of informatie over dit gebied.

Klik hieronder voor een klein extra window met meer over

 


Het Heilige Maagdenklooster bij Moskou


Het Kremlin aan de rivier de Moskwa


Het Heilige Maagdenklooster
bij Moskou

6 Oktober 1987

Een dag in Moskou

Op tijd opgestaan voor het Russische staatsontbijt en de afspraak met Lydia. 's Avonds laat vertrekt onze trein maar we zullen het tot dan toe nog druk hebben met het bezichtigen van Moskou. Een rondrit door de stad, de eerste stop is het Kremlin. Lydia geeft de details. Ik geniet maar zit met mijn hoofd al bij de treinreis naar China, de informatie die Lydia geeft gaat grotendeels langs me heen.

We gaan door naar het Heilige Maagdenklooster (zie foto's), even buiten Moskou, nog meer geschiedenis, tsaren en ikonen. De koepels van de basiliek schitteren in de zon, de sfeer is sereen, alsof hier nog nooit iets gebeurd is.


Tenslotte rijden we via de Universiteit van Moskou weer naar de stad en worden uitgezet op het Rode Plein, bij de St Basiliusbasiliek. We hebben nog een paar uur om zelf rond te kijken voor we in het hotel worden terugverwacht voor het diner. Die tijd gebruiken we vooral om voor de Amsterdamse zonder rugzak wat noodzakelijkheden zoals een tandenborstel en een handdoek bijelkaar te zoeken.
Dat valt nog niet mee, de meeste tijd brengen we door in het GUM (foto rechts), het grootste Moskouse warenhuis.
Aan het eind van de middag haasten we ons via de Moskouse metro, een monument op zich, het is er prachtig, terug naar het hotel.


de St. Basiliusbasiliek aan het Rode Plein


het Heilige Maagdenklooster

 

 

Overzicht Aziëreis & routebeschrijving - Reislinks - Grote Azië Routekaart - Over deze site.... - Sitemap - Webdesign & Copyrights - Veel is nu anders: dit was 1987/88! -Nederlands/English - Terug naar de Wereld

Klik op de Extra Opties ( in de kantlijn) voor meer informatie (routekaartje, boeken, links, foto's, enz.) speciaal over .

Website en foto's:
Out of the blue © 2000-2013
Laatst veranderd