De foto's boven en links zijn alledrie als bureaubladachtergrond te downloaden, kies:
"Parijs vanaf de Notre Dame met Sacre Coeur" 1280x1024 of 1600x1200
"Parijs vanaf de Notre Dame met Eiffeltoren" 1280x1024 of 1600x1200
"Parijs vanaf de Notre Dame met Panthéon" 1280x1024 of 1600x1200

Parijs in drie en een halve dag - de foto's en het reisverslag - dag2

Linksboven het grote roosvenster van Sainte Chapelle, links en rechtsboven die van de Notre Dame. De doornenkroon en andere reliekwieën worden bewaard in de schatkamer van de Notre Dame.
Met mijn Lumix TZ7 kan ik de hele Notre Dame in één keer op de foto krijgen, gewoon vanaf het plein ervoor. (!!!)
Vandaag is het dinsdag, de meeste musea zijn dicht, de andere die nog open zijn heel druk. Wij gaan vandaag vooral kerken bezoeken.
De Sainte Chapelle op het Île de la Cité is de eerste. Zelfs al zijn we vrij vroeg, we moeten nog een tijd in de rij staan voor de beveiliging. Uitzicht op een fontein (zie rechts).
De kerk is erg oud (13e eeuw !) en best mooi, ooit bedoeld als onderkomen voor de doornenkroon van Jezus. (Idee van koning Lodewijk de Heilige). Er is een benedenkerk en voor de koning een bovenkerk.

Daarna de torens op, hiervoor stond wel een rij van minstens een half uur. In dit geval omdat de mensen niet met zo veel tegelijk er op kunnen en in groepjes worden toegelaten.Maar het was de moeite van het wachten wel waard!
Hiernaast en onder (eerste rij) een paar prachtige foto's van Roos vanaf de torens. De foto links "Parijs vanaf de Notre Dame" is ook als bureaubladachtergrond te downloaden kies: 1280x1024 of 1600x1200

Zelf heb ik ook wel een paar leuke foto's, de monsters zijn fascinerend van dichtbij (alleen de monsters die waterspuwen heten gargoyles! De rest geloof ik chimera's.)
Ook uitzicht over Parijs in de najaarszon was weer schitterend (deze foto's ook leuk als bureaubladachtergrond - komt nog)

Dan zoeken we een bakker en een bankje voor de lunch.
We vinden wat bij de Rue de Rivoli, achter het Hôtel de Ville, vlakbij waar Nico en ik vroeger eens in een hotel zaten. Toen ontbeten we iedere ochtend op dit pleintje.

 

Op dit bankje zaten we
We lopen door de Marais, onder andere de Rue des Rosiers, de Joodse straat (foto links)
We kopen chocola in een chocoladewinkel bij het metrostation St Paul. Als we eindelijk een keus hebben gemaakt nemen we de metro naar Montmartre .
De metro brengt ons naar Montmartre. We stappen uit bij het mooie metrostation Abbesses (foto's boven Roos) en lopen door Montmartre naar de Sacre Coeur.
Het weer wordt steeds regenachtiger. We zijn erg moe van al het gesjouw, dus we gaan ergens chocolademelk drinken.
Dan wil Eva nog erg graag geschilderd worden op de Place du Tertre. We waren het niet van plan maar vooruit dan maar. Het resultaat is redelijk maar het was ook niet zo duur.
Het wordt dan al bijna donker, we dalen de trappen van de Sacre Coeur af, eten een pizza, kopen nog wat souvenirs en gaan bekaf terug naar het hotel. Morgen de laatste dag.
en meer reisfoto's op: foto.anneliesvanzwol.nl !!!
terug naar de start
of de aankomstdag
of dag 1 of
verder naar
dag 3