In de zomer van 2014 boekten we de hotelrondreis 'Bronwyn' (van Buro Scanbrit). Steeds 1 of 2 nachten in een hotel, dan weer verder. We bezochten:

Engeland:

- East Anglia: de Stour Valley en de woldorpjes zoals Lavenham

- Cambridge

- Blenheim Palace

- de Cotswolds &Sudeley Castle

- Oxford

- via Stratford-upon-Avon (Shakespeare) naar...

- Wales: Snowdonia National Park en Caernarfon Castle vanuit Betws-y-Coed

Ierland:

- Dublin

- Clonmacnoise

- de Burren & Galway vanuit Kinvarra

- Via Connemara (turfvelden en National Park) naar Ballina

- van Ballina naar Ardara via Carrowmore Megalithic Cemetery en Donegal

- vanuit Ardara: Glencolumbcille en omgeving

- Noord-Ierland via Londonderry en de Giant Causeway naar Belfast

Schotland:

- Culzean Castle

- New Lanark Mill

- Glasgow

- Edinburgh

the Borderlands:

- Rosslyn Chapel

- Peebles

- Melrose Abbey

(en weer in Engeland:)

- Kielder Water

- Hexham Abbey

- Durham

 

naar:

Annelies van Zwol
overzicht reisverslagen met foto´s

Engeland

Wales

Ierland

Schotland

Foto's van een hotelrondreis, Bronwyn (geboekt bij BuroScanbrit), van 20 dagen door Engeland, Wales, Ierland en Schotland. Het begint 's ochtends in Harwich en gaat via Cambridge, Oxford en de Cotswolds, Stratford-upon-Avon naar het Snowdonia National Park in Wales. Dan met de boot naar Ierland: Dublin en via Clonmacnoise naar Kinvarra, vlakbij Galway en de Burren. Dan via Connemara naar Ballina en verder naar Ardara in het woeste Donegal. En dan Noord-Ierland: Derry en de Giant Causeway naar Belfast. Daar staken we over naar Schotland, via Culzean Castle naar het mooie New Lanark Mill Hotel, niet ver van Glasgow. Vervolgens een paar nachten Edinburgh en dan via de Borders (Rosslyn Chapel, Melrose Abbey en een wandeling bij Peebles) naar Wark bij Hexham.

Op deze pagina deel 1b: Wales. Klik hier voor deel 2: Ierland - Dublin, Clonmacnoise, Kinvarra, The Burren en Galway, Connemara, Donegal, Ardara, Londonderry, The Giant Causeway en Belfast. Of deel 3: Schotland Culzean Castle, New Lanark, Glasgow, Edinburgh, Rosslyn Chapel, Peebles, Melrose Abbey, Durham

Engeland

Onder het kaartje van de rondreis door Engeland, Wales, Ierland en Schorland, hier dus het reisverslag en de foto's van het verblijf in WalesWales.


Groot Brittannie Ierland weergeven op een grotere kaart

 

(vervolg dag 4: van Stratford upon Avon naar Wales) In de buurt van Hereford, in een mooi klein dorpje bij een riviertje vlak bij de grens met Wales, eten we onze M&S broodjes op.

Wales

In Wales slapen we twee nachten in Betws-y-Coedd, in het Royal Oak hotel (foto onder) maar voor we daar zijn maken we eerst nog een wandeling naar een waterval (waar ook weer? A5?).

Wales, naar de waterval
Wales, naar de waterval
Wales, waterval ten zuiden van Betws-y-Coedd
ons hotel het Royal Oak Hotel in Betws-y-Coedd
Snowdonia, Pen y Pass Car Park
Miners Trail, Snowdonia
Miners Trail, Snowdonia
Miners Trail, Snowdonia
Miners Trail, Snowdonia
Miners Trail, Snowdonia

Betws-y-Coedd ligt in het Snowdonia National Park.
De volgende ochtend maken we daar eerst een wandeling (een stukje Miners' Track) vanuit Pen y Pass Car Park een paar kilometer voor Llanberis, aan de A4086 (Llanberis Pass).

Daarna gaan we naar het leisteenmuseum (National Slate Museum) in Llanberis, in de buurt van één van de grootste leisteen groeves in Groot-Brittannië (en de wereld). Hier is te zien hoe de werkplaats van de groeve er vroeger uitzag en hoe de leisteen wordt gespleten. Ook zijn er ingerichte arbeidershuisjes (verschillende periodes) en werkplaatsen.

Miners Trail, Snowdonia
leisteenmuseum Llanberis
kantine, leisteenmuseum Llanberis
leisteenmuseum Llanberis
Carnaerfon
Caernarfon

Tenslotte rijden we door naar Caernarfon waar we een bezoek brengen aan het grote kasteel, Caernarfon Castle. Het is een leuk kasteel met dikke muren waar je op en in kan. In 1969, toen hij 21 was, is Prins Charles hier (buiten onder een baldakijn) gekroond tot Prince of Wales.

De volgende ochtend namen we de boot van Holyhead naar Dublin. Klik voor de foto's van Ierland........

Ierland