White Mountains & Canterbury Shaker Village
Vermont
& de Green Mountains
van Williamstown naar Hartford
New York
Boston, de boot ligt klaar voor de cruise
Boston, vanaf het water
Boston, het Old State House, langs de freedom trail
Eva's beer bleef in het hotel, is op dee plek dus ook erg verdwaald
Boston, charliecard

Vanuit Plymouth gaan we naar Boston waar we twee nachten zullen slapen. Weer een beetje kort, er is zoveel te zien en te doen. Ik (ook student kunst- en cultuurwetenschappen) wil ook heel graag naar het Museum of Fine Arts. Omdat het die avond open is gaan we er meteen heen met de Light Rail, daarvoor kopen we bij de 7-Eleven op de hoek een Charlie Card.

Het Museum of Fine Arts in Boston is echt een erg mooi museum. Het heeft ook veel Amerikaanse schilderkunst van voor 1900 zoals John Singleton Copley (Watson and the Shark, 1778), Winslow Homer (The fog warning, 1885), John Singer Sargent en Childe Hassam.
Een van de mooiste schilderijen vind ik Boston Harbor van Fitz Henry Lane (1850-'55)

Vantevoren had ik van de bibliotheek American Realism van Edward Lucie-Smith gelezen, een fantastisch boek over Amerikaanse realistische schilderkunst.American Realism

De volgende dag gaan we weer met de Charlie Card naar Boston. We zullen er een stukje van de Freedom Trail, en ook een stukje van de Boston Harbor Walk lopen en we maken een korte cruise door de haven omdat we een kaart hebben waarmee dat gratis kan en voor de langere stukken gebruiken we de Hop-on-hop off Trolley (voor meer info over deze zie LP Boston Hop-on-hop-off) We hadden geloof ik een City Pass zodat dit allemaal inclusief was.

Boston, de patriot Paul Revere

Na een stukje wandelen langs mooie straten, een oude begraafplaats middenin de stad en andere mooie plekken (foto's boven, we volgen de Freedom Trail een beetje), drinken we koffie bij een Starbucks en maken dan de Boston Harbor Cruise, ook weer een kans om mooie foto's (onder) te maken, en ook lekker fris want het is een erg hete dag.

Boston
Boston
Boston
Boston, Old North Church
Boston Freedom Trail
Boston
Boston
Boston, pizza bij Regina
Boston, Museum of Fine Arts

Nog wat wandelen, nog wat geschiedenis. Voor een Amerikaanse stad heeft Boston er veel van. Links het standbeeld van Paul Revere, zilversmid en patriot tijdens de Amerikaanse Revolutie van 1765-1783 (korte nl versie) en rechts het interieur van Old North Church er vlak bij.

Tenslotte gaan we pizza eten bij de beroemde Regina, in een wijk met veel mooie roodstenen tenement buildings. De pizza''s zijn groot en erg lekker (beetje krokant, niet te vet) en ook niet overdreven duur. Aanrader dus.

Boston, pizza bij Regina

Na nog een nachtje in het hotel in Boston gaan we de volgende dag naar het noorden langs de kust via Salem naar Rockport op Cape Ann.