Salem
&
Cape Ann
kust van Maine &
Bar Harbor
White Mountains & Canterbury Shaker Village
Vermont
& de Green Mountains
van Williamstown naar Hartford
New York
strand bij Nauset
Duinen bij Nauset, Cape Cod
Cape Cod, vuurtoren Nauset
Het hotel in Falmouth
Cape Cod

We rijden door naar Cape Cod. Na het inchecken in het hotel in Falmouth (foto boven) gaan we nog even het schiereiland op omdat we daar de volgende dag weinig tijd voor zullen hebben (want dan gaan we walvissen kijken) Bij Eastham maken we een korte wandeling (Atlantic White Cedar Swamp?)door het mooie cederwoud (foto's rechts en onder).

Vervolgens rijden we een klein stukje door naar Nausett. We scoren weer een mooie vuurtoren en zien in de verte zeehondjes zwemmen.

Cape Cod

We besluiten de dag met een lekkere maaltijd in een "clamshack" (patat en kreeft of ander seafood, spare ribs kan ook), de Lobster Shanty in Eastham.

bos Cape Cod
Cape Cod, op de boot
cederwoud Cape Cod
kreeft eten bij Lobster Shanty
wachten op de kreeft en spare ribs
vuurtoren bij het vertrekpunt van de whalewatching, Barnstable
lobster shanty
Cape Cod
Cape Cod
Cape Cod
Cape Cod
Cape Cod
Clam shack, Falmouth
Cape Cod
Cape Cod
springvisje

Het walvissen spotten hadden we er van tevoren al bijgeboekt. 's Ochtends gaan we eerst nog heel even bij de vuurtoren in Falmouth kijken (foto links) en dan snel naar Barnstable vanwaar de walvisboot zal vertrekken.
Het is een leuke middag en we zien veel walvissen (ze fotograferen is weer een kunst apart), onder andere een moeder met een jong dat erg aan het showen is. Leuk is ook dat de mensen op de boot de walvissen en hun karakter kennen en sowieso veel informatie geven.

Het walvissen kijken was indrukwekkend en zeker aan te raden. Wel jammer is dat we nu verder niets meer van Cape Cod kunnen zien, het neemt wel de hele dag in beslag.

De volgende dag gaan we naar onze volgende bestemming: via de Plimoth Plantation, het nagebouwde dorp van de Pigrim Fathers naar Plymouth waar een replica ligt van de Mayflower, het schip waarmee ze aankwamen.....