Salem
&
Cape Ann
kust van Maine &
Bar Harbor
White Mountains & Canterbury Shaker Village
Vermont
& de Green Mountains
van Williamstown naar Hartford
New York
brug naar Connecticut, New York
New Haven, Atticus bookstore +muffins
New Haven, oud student van Yale, Nathan Hale (class of 1773)
New Haven, Yale University

Na een dagje New York (42nd street - later zijn we er nog een week) vertrokken we voor onze rondreis van 2 weken door New England. De huurauto, een zwarte Chevrolet Impala (automaat), met een nummerbord van New Hampshire: Live Free or Die, was nog even wennen.
Het Live Free gevoel kregen we in ieder geval al toen we de bruggen over de Huson (Manhattan lieten we rechts liggen) en de Harlem over reden. Naar Connecticut.

De eerste stop is in New Haven, bekend vanwege de Yale Universiteit. Het is een zondag en heel erg rustig. Atticus bookstore, waar je ook wat kan drinken en muffins enzo kan eten was wel open.
We zitten daar een poosje en lopen dan wat tussen de universiteitsgebouwen rond. Roos is niet zo lekker dus we doen extra kalm aan.

Mystic

Het eerste hotel is in Mystic, aan de kust van Connecticut. Het zat niet in de standaardroute van de reisorganisatie maar het leek ons een leuke extra stop.
We bezoeken eerst Mystic Seaport, een groot openluchtmuseum en scheepvaartmuseum met veel oude boten waar je op kunt en andere zeevaartromantiek. Het is zoals verwacht erg leuk, maar omdat Roos behoorlijk ziek is houden we het kort en aarna gaan we vroeg naar het hotel. Nico haalt pizza's en we gaan vroeg slapen.

mystic
mystic
mystic
mystic ticket
mystic
mystic
stonington
mystic
eekhoorn
Even uitblazen, the breakers, newport
kaartje voor The Breakers en de andere huizen
the breakers, newport
eekhoorn

De volgende dag is Roos gelukkig weer een stuk beter. We gaan eerst langs de vuurtoren van Stonington. We willen deze vakantie zoveel mogelijk vuurtorens bezoeken. Thuis had ik al de leukste en handigste qua route uitgezocht met behulp van het fantastische Lighthouse Handbook New England van Jeremy d'Entremond, waar tientallen vuurtorens in staan, keurig gerangschikt per staaten elk met een foto. lighthouse handbookZe liggen vaak op de prachtigste plaatsen. Het is soms wel een puzzel om uit te vogelen hoe je er precies heen rijdt.

We zullen deze rondreis zolang we aan de kust zijn, bijna elke dag wel een vuurtoren bezoeken. De dag dat we van Rockport naar Bar Harbor rijden zelfs een stuk of 5(?)

 

Daarna rijden we alweer de volgende staat binnen, een klein staatje, Rhode Island. Hier, in Newport, vind je mansions, grote luxe villa's, gebouwd door steenrijke Amerikanen rond 1900. In dit soort huizen speelden verhalen als The Great Gatsby van Scott Fitzgerald zich af.
We bezoeken er eentje, The Breakers, eind 19e eeuw gebouwd door de Vanderbilts. Je loopt er rond met een audioguide, foto's maken mag niet maar het interieur is overdadig mooi. Meer informatie en veel foto's, ook van de andere te bezoeken mansions op newportmansions.org

Wij hangen nog wat rond op het grote grasveld ervoor en rijden dan door naar Falmouth op Cape Cod.

(of terug naar het overzicht of de kaart)