Londen 2011 en 2012

 

overzicht foto's en wandelroutes
van 2x Londen

Klik hier: Londen om de onze avonturen in Londen en de wandelroutes groter in googlemaps te zien.

Londen

Tijdens onze vakantie in Engeland in de zomer van 2011 kwam er van ons verblijf in Londen, de laatste week, niet zoveel terecht om dat ik in Rievaulx Abbey mijn enkel had gebroken.
Nico is nog wel een paar keer geweest met de kinderen, o.a. naar het Natural History Museum, een bustour (waar ze steeds vastzaten), de London Eye (foto boven van Roos), Regent Park, Sherlock Holmes museum.
Zie de (donker)blauwe ballonnetjes op de kaart boven. Ik bleef achter in de stacarvan bij Rochester (wel lekker veel gelezen want allemaal nieuwe boeken gekocht, bv "Room" van Emma Donoghue).

In de krokusvakantie van 2012 zijn we daarom nog eens naar Londen geweest, deze keer met de Eurostar in een appartement in Bayswater. Zaterdagavond kwamen we aan en donderdagochtend vertrokken we weer.

- zaterdagavond maakten we meteen een verkenningstocht door Swinging Londen: van Piccadilly Circus (foto boven) via China Town en Leicester en Trafalgar Square naar de Thames om bij Westminster weer de metro in te duiken.

- zondag: eerst de Tate Gallery, dan met de boot over de Thames naar Tate Modern (niet in geweest) wel over Millennium Bridge richting St Pauls, gegeten in Christchurch Gardens. Vanaf metro Liverpool street naar Dennis Severs House (tip: erg leuk!), daarna de Spitalfields markt waar Eva nog een jurkje heeft gekocht en de hippere Sunday Upmarket en tenslotte Patisserie Valerie.

- maandag langs Westminster Houses of Parliament naar Westminster Abbey. Een paar uur later vanuit Parliament Square (foto links) Whitehall af, langs Downingstreet 10 en de Horse Guards. Lunchen in St James Park. Naar de TKTS op Leicester Square om kaartjes te kopen voor het theater 's avonds.
De middag grotendeels doorgebracht in de National Gallery en later ook naar Starbucks, Villiers Street, Covent Garden, Mexicaans 'streetfood'eten bij Wahaca en dan naar les Miserables (rij 8!!!).

- dinsdag de City. 's Ochtends de Tower, dan een complexe wandeling (foto links beneden) langs o.a. LLoyds en de Gherkin, Leadenhall Market, St Stephen Walbrook church en de London Stone naar St Pauls. Daar was net de nacht ervoor de Occupy-ontruiming geweest dus het was er nu een 'dag van bezinning en gebed' (en gratis toegang). 's Avonds Indiaas gegeten in Bayswaterl.

- woensdag alweer de laatste dag. Lopend van het hotel door Kensington Gardens naar het Victoria en Albert Museum (foto onder).
's Middags shoppen: via metro Covent Garden naar Neal Street, Seven Dials, Cambridge Circus, Charing Cross Road , Soho Square en Oxford Street. Een dure stropdas gekocht bij Liberty's.
Toen in de Bayswater Arms in Queen Street, vlakbij ons hotel, lekkere fish & chips gegeten. Helaas bleek daar Roos haar tas te zijn gestolen met haar fototoestel met 5 dagen foto's.......

- donderdag weer met de Eurostar terug vanaf Kings Cross/St Pancras. Daar nog wel even perron 9 3/4 opgezocht waar Eva probeerde er door te komen (niet gelukt - foto onder)

Charing Cross Station gezien vanuit de London Eye (foto Roos)
Londen by night (Piccadilly Circus)
de Thames, zondagochtend
Parliament Square
er wordt gewerkt in de City...
lunch in het V&A
naar huis via Platform 9 3/4

Waarheen nu?
Meer Londen op Londen (veel leuke dingen om te doen in Londen, met en zonder kinderen)
Naar het overzicht van de vakantie in Schotland en Engeland 2011 of 2014 (met Ierland), of naar bv het overzicht van een weekje Yorkshire of een week in Schotland (2011, vanuit Callander) of Schotland 2014 (deel ven een rondreis).....
Of terug naar foto.anneliesvanzwol.nl.....