..books...books....books...books....books...books....books...books.

reisboeken en andere boeken

Naast prachtige lijstjes met (engelse) leesboeken zijn er nog zoveel meer aanraders voor wie houdt van lezen, reizen (engeland, schotland, europa, en Azië), geschiedenis en meer. Hier (komen) de lijstjes met boeken en links....

Alvast een tip over de geschiedenis van Londen op een erg leuke manier (tijdreizen): London a travel guide through time. Dr Matthew Green
***** bji Amazon.co.uk!!!!!
Tip 2: 3D kaart Londen van 1560 (Agasmap), leuk bij de boeken van Parris of Samsom.
Tip 3: artikel oer Schotse bothies (overnachtingshutten) met hele mooie foto's, wel primitief.

Klik voor meer lijstjes: mijn alltime beste (engelse) boeken, de lijstjes, de beste spannende boeken (hier ook veel nederlandse) of de nieuwste (engelse) boeken, nog op het wenslijstje, net gekocht en net gelezen boeken.

 

Eva leest, Italie 2005

(terug) naar foto.anneliesvanzwol.nl

Nog te maken lijstjes:

- nog eens herlezen
- net niet een lijstje gehaald
- geschiedenisboeken
- kunstboeken
- reisgidsen (zoals, net gekocht, Wild Ruins: The Explorer's Guide to Britain Lost Castles, Follies, Relics and Remains - Dave Hamilton !!! Met mooie ruïnes door heel Groot Brittannië als Kilchurn Castle in Schotland) Wild Ruins
We zijn met dit boek onder andere in Kent naar de ruïne van St Mary Eastwell geweest en in Cornwall naar Roche Rock

 


Deze twee boeken, The girl on the train van Paula Hawkins en Paying Guests van Sarah Waters waren erg mooi!
(kast sep 2015)
ster
ster
ster
ster
ster
ster
ster
Eva en Riëtte lezen....
Lezen in de carvan, Zweden 2004

India

In 1988 ben ik in India geweest als onderdeel van een half jaar rondreizen in Azië (de website komt niet zover, heeft alleen Transmongolië Expres en het eerst deel van de reis door China en Hong Kong) Vier jaar later was ik in noorden van Pakistan (Muree, Hunzavallei) bij het begin van een zijderoutereis. Bovendien lees ik graag en veel over landen in Azië, vooral dus India en Pakistan.

nr 1 The Raj Quartet Paul Scott The Raj Quartet Sfeervol en monumentaal (en misschien nu een beetje traag, ik heb het gelezen toen ik in de 20 was) dik boek over Engelsen en Indiërs in India eind jaren '40. The jewel in the crown is het eerste boek uit de serie van vier.
nr 4 A Fine Balance Rohinton Mistry A Fine Balance Mijn nummer 1 aller tijden. Verhaal over Indiërs uit lagere kaste. Er gebeuren wel veel tragische dingen met de hoofdpersonen, je gaat ontzettend met ze meeleven. Gelezen in de zomer van 1997.
nr 5Hullabaloo in the Guava Orchard Kiran Desai Hullabaloo in the Guava Orchard Over iemand die op een dag in een boom klimt en er niet meer uit wil komen. Grappig maar ook ontroerend.
nr 5Shalimar the Clown Salman Rushdie Shalimar the Clown Deze vond ik van Rushdie het meest boeiende boek. Speelt geloof ik in het bergachtige noorden.
nr 5 The Great Railway Bazaar Paul Theroux The Great Railway Bazaar Reisverhalen uit Azië (in de vorige eeuw, jaren '70 geloof ik). Lezen is soms ook een beetje reizen (zonder de ongemakken). De andere reisboeken van Paul Theroux (mn Riding the Iron Rooster- ook over China eind jaren '80, toen ik er ook was dus) heb ik ook met veel plezier gelezen, maar ik vind dit het leukste omdat het de eerste is en over Azië gaat.
nr 5 A Suitable Boy
Vikram Seth
A Suitable Boy De zoektocht naar een goede echtgenoot voor een Indiaas meisje. Mooi en lekker dik boek voor afleiding toen ik een tijdje ziek was.

Europa vroeger

nr 20 The Pillars of the Earth Ken Follett The Pillars of the Earth Ik heb de latere, o.a. de vervolgen van deze trilogie en Fall of the Giants ook gelezen maar deze, de eerste, Engeland in de late middeleeuwen, vind ik nog steeds duidelijk de mooiste.
nr 21 Wolf Hall Hilary Mantel Wolf Hall Londen 16e eeuw, aan het hof van Henry VIII, geschreven vanuit zijn vertrouweling Thomas Cromwell.
nr 19 An Officer and a Spy Robert Harris An Officer and a Spy Recent boek, over de Dreyfuskwestie in de jaren '70 van de 19e eeuw in Parijs. Lijkt een thriller maar heeft wel degelijk diepgang.
nr 34 The Crimson Petal and the White Michel Faber The Crimson Petal and the White "'Watch your step. Keep your wits about you; you will need them ...' So begins this irresistible voyage into the dark side of Victorian London"
nr 22Girl With a Pearl Earring Tracy Chevalier Girl With a Pearl Earring Overtuigend verhaal over de 16-jarige keukenmeid Griet, in dienst bij de schilder Vermeer in Delft in de 17e eeuw
nr 23       
nr 24      .....

-------------- rest--------

.3 .. Duivelspiek bijvoorbeeld
nr 43 Beaufort West Se Beautiful Woorde (CD + DVD) Gert Vlok Nel Beaufort West Se Beautiful Woorde (CD + DVD) ook Zuid Afrika, geen boek, even wat heel anders maar ook erg mooi.

 

De links gaan naar bol (soms amazon.co.uk, daar zoek ik ze meestal uit nav de reviews) maar dat is puur ter informatie (ongesponsord). Zelf koop ik als het even kan in een echte boekenwinkel, pas als er een paperback editie is (vanwege de ruimte).
Zijn ze uit en niet zo mooi dat ik ze wil houden, dan gaan ze naar Books4life. Maar de boeken op deze lijsten heb ik dus nog allemaal.

Lang geleden, in een ver ver land........

My Name Is Red

My Name Is Red
Orhan Pamuk

Dit kun je natuurlijk ook lezen in het Nederlands. Een mysterie bij miniaturisten in Istanbul in de 15e eeuw. Spannend, leerzaam en gewoon een erg goed boek. Van Orhan Pamuk is er nog meer goed (bv 'Sneeuw', over een stadje in het oosten van Turkije). Op mijn Istanbul website ook een pagina met boeken over Istanbul.
The Good Earth The Good Earth
Pearl S Buck
Klassieker. Een van de weinige boeken die ik heb herlezen maar de eerste keer was ook al heel vroeg. Toen ik in 1987 voor het eerst in China kwam, met de trein uit Mongolië, zag het er net zo uit als ik me op basis van dit boek had voorgesteld. (nu niet meer)
Thousand Autumns of Jacob De Zoet Thousand Autumns of Jacob De Zoet
David Mitchell
Hoe kon ik deze vergeten! Hoort ergens bovenaan in de top 10 of in ieder geval de top 20. Gaat over de Nederlandse handelskolonie Dejima in Japan, eind 18e eeuw.
Fingersmith

Fingersmith
Sarah Waters

Goed verhaal over twee meisjes in Victoriaans Engeland :"...an extraordinary, ingenious tale of fraud, insanity and secrets London 1862"
Tiny Sunbirds Far Away Tiny Sunbirds Far Away
Christie Watson
Blesssing en haar broertje moeten vanuit een luxe leven in de stad bij de familie op het platteland van Nigeria gaan wonen.
Song of Achilles Song of Achilles
Madeline Miller
Homerus' verhaal van Achilles, maar dan door de ogen van zijn vriend, Patroclus

(terug) naar foto.anneliesvanzwol.nl

onze boekenkast, thrillers, detectives en een draak uit Wales
onder de nog te lezen boeken, onze boekenkast
onze boekenkast met sandelhouten Happy Buddha uit Hyderabad
doos met beste boeken van paar jaar geleden
doos Q-Z