Istanbul

Dag 1: We komen aan op het vliegveld van Istanbul en gaan met de metro en tram naar ons hotel, het Yasmak Sultanhotel in Sultanahmet. De Hagia Sophia en de Basilica Cisterne zijn vlakbij en bezoeken we die zelfde middag. s'Avonds eten we op straat in Hoça Pasja en kopen we lokum(Turks fruit)en baklava voor op de hotelkamer.

In het voorjaar van 2010 gingen we vijf dagen naar Istanbul. Het was een erg leuke korte vakantie. Hier ons reisverslag, met heel veel foto's.
Op deze pagina een overzicht van de hele vakantie. Klik op de tekst van een dag om naar het verslag van die dag te gaan of begin gewoon bij dag 1. De meeste foto's op deze pagina zijn groter terug te zien bij de dagen in het reisverslag.

Dag 2: Nico en de kids gaan naar de Grote Bazar, ik blijf ziek in het hotel. Later gaan ze wat lezen in het Gülhanepark en Nico en Roos gaan naar het Archeologisch museum.
's Avonds eten we met z'n allen bij Özler op het dakterras en gaan we nog even kijken bij het romantische Sirkeci station, ooit eindpunt van de OriŽntexpres.
Dag 3: We dwalen 's ochtends al heel vroeg door het Topkapi paleis.'s Middags gaan we naar de Blauwe Moskee en maken we een boottocht over de Bosporus. We beleven Eminonü op zondag, gaan weer eten in Hoça Pasja en bezoeken vandaag twee puddingshops (Lale en een "echte")
Dag 4: 's Ochtends doen we een georganiseerde tour naar het Yedikule fort, de Chora kerk en Eyüp (Pierre Loti Café en de Eyüp Sultan moskee).
's Middags gaan we weer zelf op pad. Via de kruidenbazaar (of Misir Carsisi) gaan we naar het "Europese" deel ( Beyoglu): vanaf het Taksimplein wandelen we door dé winkelstraat: Istiklal Caddesi. Daarna bekijken we het allemaal nog eens vanaf de Galatatoren en eten we in het trendy maar toch gezellige Tünel Gedici.
Dag 5: Met de tram naar het overdadige Dolmabahçe Paleis. Dan terug naar Sultanahmet, naar het Hippodroom om er op onze laatste dag maïs en kastanjes te eten en Nico's schoenen te laten poetsen.
In het Museum voor Turkse en Islamitische kunst bewonderen we de tapijten en miniaturen.
Dan kopen we onze laatste souvenirs op de Grote Bazaar en gaan tenslotte doodmoe (maar gelukkig) theedrinken in de theetuin Lale Bahçesi, achter de Süleymaniye moskee.
We eten onze laatste avond binnen, om de hoek bij Pasazade.