Schotland Engeland 2011

 

The Trossachs, The North York Moors, Londen & leuke dingen onderweg

10. Yorkshire: Rondrit langs de kust

Yorkshire: Rondrit langs de kust

We reden langs de kust van noord naar zuid (zie de blauwe lijn op het kaartje). Klik op rondrit langs de kustom onze rit langs de kust van Yorkshire groter in googlemaps te zien.

- we begonnen in Staithes, een klein vissersdorp
- vervolgens kwamen we langs Whitby, dit dorp hadden we al bezocht tijdens de treinreis van Pickering naar Whitby onder wel een paar foto's
- we stopten wel in Robin Hood's Bay, net zo'n mooi plaatsje als Staithes maar wel veel toeristischer (wel gezellig). Hier maakten we een wandeling langs de kliffen.
- en tenslotte Scarborough, eerlijk gezegd hebben we hier alleen maar gewinkeld. De laatste dag in Yorkshire kwamen we weer in dit veelbezongen stadje, maar nu moesten we helaas in het ziekenhuis zijn (tengevolge van een bezoek aan Rievaulx Abbey)

Whitby
Staithes
Robin Hoods Bay

Rondrit langs de kust: Staithes

We reden eerst noordwaarts door de heidevelden over de A169 (foto links) naar het dorpje Staithes vanaf waar we zuidwaarts langs de kust rijden.
Maar we kijken eerst een poosje rond in Staithes, een leuk vissersdorpje (waar de beroemde kapitein Cook in een krudenierswinkel werkte) en niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Robin Hood's Bay waar we later heen zullen gaan. We eten er onze lunch (we zijn later dan gewoonlijk vertrokken) op de pier bij het woest opspattende zeewater. Eigenlijk wilden we er ook gaan wandelen (wandeling 13 in het al eerder genoemde boekje van 'North York Moors 'van Ordnance Surveys Crimson Short Walks) maar omdat het al laat is doen we dat alleen van de parkeerplaats naar de pier.

Staithes
Staithes
Staithes
Staithes
De A169 richting Whitby/Staithes
straatje Staithes
onderweg met uitzicht op Whitby

Whitby

Toen we langs Whitby reden zagen we al uit de verte de abdijruïne boven het stadje uitsteken (foto rechts). We zijn er tijdens deze rondrit niet meer in Whitby geweest, de foto van Whitby hieronder zijn van de dag dat we een treinreis maakten naar Whitby (zie voor meer foto's de NYMR van Pickering naar Whitby)

Whitby
Whitby

Robin Hoods Bay

In Robin Hoods Bay zijn we een eind noordwaarts langs het kustpad gelopen. Ongeveer de helft van de wandeling 14 in het wandelboekje, een stukje van het oude wandelpad de 'Cleveland Way'. Na een paar km staken we door naar een pad dat binnendoor terug ging.
Daarna hebben we in Robin Hoods Bay (leuk maar druk) een ijsje gegeten. Eva heeft nog een aantal foto's van boeken in de etalages van een boekenwinkel gemaakt (zie o.a. foto onder) omdat het haar leuke boeken leken.
Daarna zijn we nog naar Scarborough geweest maar we zijn naar nauwelijks verder gekomen dan het winkelcentrum.

wandeling bij Robin Hoods Bay
Robin Hoods Bay
Robin Hoods Bay wandeling
Eva in Robin Hoods Bay
terug naar Robin Hoods Bay
muur van Hadrianus bij Chesters  Fort