waar we sliepen in Toscane - de appartementen

Beide appartementen in Toscane hadden we geboekt via Vrijuit.
De eerste week zarten we in een oude 'Borgo' bij Monteriggioni: Antico Borgo Poggiarello, de tweede week in nieuwere luxe appartementen: Residence Belmonte Vacanze bij Iano.
De vakantie begon eigenlijk al eerder: Omdat we deze keer in appartementen zaten moesten we boeken van zaterdag tot zaterdag en dus reizen (en in de file staan) op vrijdag. (Met de carvan hadden we daar nooit last van) We hebben daarom, op de heenweg (vanuit Groningen), overnacht net ten noorden van München in een klein hotel niet ver van de snelweg, Gästehaus Bail (foto rechtsboven).
We kwamen daar aan het eind van de middag aan en kregen daar een stevige Duitse maaltijd (schnitzels). Dat was wel een prettige en rustige start.

Antico Borgo Poggiarello

Residence Belmonte Vacanze in Iano/Montaione

Antico Borgo Poggiarello ligt bij Monteriggioni maar de dichtsbijzijnde grote stad, waar je ook de boodschappen doet (mooie supemarkt!) is Colle di Val d'Elsa.
Monteriggioni hebben we pas bezocht op de dag dat we naar het andere appartement gingen.

Antico Borgo Poggiarello bestaat uit een stuk of 15 appartementen waarvan de meeste in het hoofdgebouw. Dit is een mooi oud gebouw maar je hebt natuurlijk maar een paar kamers, wij zaten net op de zuidkant, dat was ondanks de dikke muren zonder airco (die is er niet) wel heel erg heet. Overdag was het er nauwelijks uit te houden.
Wat hier wel leuk was:
(a) het zwembad, wat (vooral vergeleken bij het volgende appartement) erg rustig was en lekker onder de bomen lag. Bovendien had je al zwemmende uitzicht op San Gimignano!
(b) het uitzicht naar het noorden, richting San Gimignano dus.

Het ligt een paar kilometer ten zuiden van Valle di Col d'Elsa, een leuk plaatsje. De laatste kilometer ga je de berg op door een bos. Daar zijn we vaak dieren tegengekomen die vlak voor de auto overstaken (een ree, een fazant en een boommarter)
Als je goed tegen de hitte kan of niet midden in de zomer gaat is dit een ideale verblijfplaats. Kun je (zoals ik) niet zo goed tegen de hitte, dan kun je beter ergens anders heen gaan.

Col di Valle d'Elsa, de oude stad, foto boven een straatje.
Het was niet ver rijden naar het appartement voor de tweede week, Residence Belmonte Vacanze in Iano. Een beetje richting noord westen, we kwamen langs San Gimignano.
Dit waren vrij nieuwe appartementen en met airco (heerlijk) echt midden tussen alle interessante steden van Toscane.
En ook hier weer een prachtig uitzicht en bovendien mooie zonsondergangen.
Er is geenn grote stad dichtbij voor de boodschappen, Montaione is de dichtsbijzijnde. In het dorp is wel een kleine supermarkt. Het brood dat je voor 's ochtends kunt bestellen komt daar ook vandaan.
In een dorpje vlakbij (San Vivaldo) kun je 's avonds ook erg lekker eten.
En vlakbij is een manege, op de foto hierboven komen Eva en Nico net terug van een rondje paardrijden in Toscane. Ze moesten wel al voor dag en dauw vertrekken want het wordt al heel snel heet.
Onder nog een paar foto's met het uitzicht en zonsondergangen, allemaal vanaf het balkon.