Hier het reisverslag van onze vakantie in Toscane en Oostenrijk. Op deze pagina het overzicht met een paar van de mooiste foto's.
De eerste twee weken brachten we door in Toscane: er zijn foto's van Pisa en Lucca, Florence en Siena, San Gimignano, Volterra en Monteriggioni en ook een aparte pagina over de appartementen waar we in Toscane zaten. Ook leuk (vind ik) is er de serie "Eva eet een ijsje in...."!
De laatste week waren we in Oostenrijk in Mühlbach amHochkönig niet ver van Salzburg.....

Tenslotte een week hoog op een berg in Oostenrijk, in Mühlbach am Hochkönig, niet ver van Salzburg. Hier hadden we koud (overdag soms maar 12°C!) en regenachtig weer. Desondanks vonden de kinderen dit de leukste week van de vakantie.
Uiteraard hebben we Salzburg bezocht (o.a. het Marionettentheater en de Zoo, waar voor onze ogen een alpaca werd geboren!), en natuurlijk gewandeld, zo vanuit ons appartement, Sonneck, niet zo ver van het Arthurhaus. Hier hebben we ook voor het eerst gegeocachet (met wisselend succes)

Deze keer zaten we dus in appartementen, elke week een andere, alle drie met schitterend uitzicht.
De eerste week in het oude Antico Borgo Poggiarello, in de buurt van Monteriggioni (bij Siena).
Daarna een week in Belmonte Vacanze, nieuwere appartementen in Iano , nergens echt dichtbij maar gelegen een half uur ten noorden van Volterra.
Twee zonnige bloedhete weken waarin het accent vooral lag op de steden (Siena, Volterra, San Gimignano, Florence (het palazzo Pitti), Monteriggioni, Lucca en Pisa) en vooral de eerste week ook in het zwembad (van waaruit je San Gimignano kon zien liggen!)

Dan de serie "Eva eet een ijsje in....' !
In alle steden in Toscane waar we waren heeft Eva een ijsje gegeten. Omdat ze dat zo fotogeniek deed heb ik er maar een serie van gemaakt.

Jaren geleden ben ik trouwens ook al eens in Toscane (en Umbrië en Rome) geweest. Toen heb ik al veel mooie foto's gemaakt (zie rechts of mijn website foto's van Florence, Siena, Pisa en Lucca.) Dat ging toen beter dan nu, het was toen in mei en dus niet zo heet en druk als nu (in juli).

Foto's en reisverslag Toscane en Oostenrijk
zomer 2010

Klik op de kaart om naar het verslag van die plaats te gaan
Klik hier voor reisverslagen en foto's van andere vakanties en reizen (zoals Bretagne, Istanbul, Costa Rica, Jemen, Pakistan, Vietnam, enz.)