Bali - Munduk in de bergen

Indonesie 2009 - foto's en reisverslag Java en Bali

 

Munduk is een dorp in het noorden van Bali in de bergen. We hadden een leuk hotel bestaande uit "traditionele" huisjes. Vanaf ons balkon kijken we uit over een dal.

Maar het is niet alleen luieren en van het uitzicht genieten in Munduk.
Er zijn ook allerlei activiteiten zoals een muziekinstrument maken met bamboe (foto links), gamelan spelen (links en Youtubefilmpjes onder, gemaakt door Eva - wij waren aan het wandelen - zie verderop) en offertjes maken.
Gelukkig bleef het de volgende ochtend droog tijdens de wandeling in de omgeving van Munduk.
De omgeving bestaat uit kruidenplantages (veel kruidnagel) maar ook hier, net als in Kalibaru, alles door elkaar in wat meer bos dan "plantage" lijkt.

Foto hierbover: de tempel van het hotel. Het was ondertusssen gaan regenen.

's Avonds was er nog meer cultuur (foto's onder). De kinderen waren bovendien nog creatief met hun satégrilletjes en -stokjes. De volgende avond kregen ze hun saté gewoon opgediend op een bord.

Het eerste deel van de wandeling gaat door plantages met fruit, cacao en vooral veel kruidnagels (foto's links, rechts en boven)
Het tweede stuk gaat meer door rijstvelden.
Tot zover ons verblijf in het mooie Munduk. Links nog een foto van één van de beesten (een gekko) die 's avonds boven bij ons op de veranda zaten.
De volgende dag gingen we naar Ubud.
Kllik op één van de plaatjes beneden voor een andere plek van deze reis of hier voor het hele overzicht van de Java/Bali reis.
Klik hier om op de foto links Nico te zien verdwijnen/verschijnen (kan alleen als javascript niet uit staat)