Bali - de apentempel en andere tempels

Indonesie 2009 - foto's en reisverslag Java en Bali

 

Op de foto's boven het laatste stukje van Java voor we op de boot stappen naar Bali. Op de foto linksboven een moskee, het is voorlopig de laatste die we zullen zien want in Bali zie je alleen huindoeistische tempels.
Onder de apentempel, deze bezochten we op weg naar onze eerste bestemming in Bali, Lovina. Hier zijn de apen de baas. Voor je naar binnen mag moet je een sarong aan.

Een eindje ten westen van Ubud ligt Pura Taman Ayun, een groot 17e eeuws tempelcomplex, gewijd aande voorouders van de toenmalige vorsten.Het schijnt één van de mooiste tempelcomplexen van Bali te zijn maar meeste ligt verborgen achter een muur (foto links). Je kunt hier wel meer van zien als je één van de eerdere toegangspoorten beklimt (heb ik dus niet gedaan, weet ik nu pas)
In één van de andere gebouwen waren een paar schilders bezig. Er werd ook werk verkocht van andere traditionele en moderne Balinese schilders. Naar aanleiding van wat we hier zagen hebben we later in Ubud een schilderij gekocht. Achteraf waren de prijzen bij deze tempel trouwens heel gunstig, maar dat wisten we toen nog niet.

De volgende twee tempels zagen we een paar dagen later, onderweg van Munduk naar Ubud.
Onderweg van Munduk komen we eerst langs twee bergmeren: het Tamblingan- en het Buyanmeer (foto's onder)
Foto boven: de mensen die naar de tempel komen zetten eerst offers in de gele "kooi" op de foto boven. Later worden ze uitgedeeld aan de apen. De apen mogen trouwens niet in het bid-gedeelte komen.
Sommige lijken best lief (foto's onder) maar ze hebben gemeen scherpe tandjes, dus het blijft uitkijken.
Foto's links en onder de Pura (=tempel) Ulun Danu bij het Bratan meer. De tempel is gewijd aanDewi Danu, de godin van meren en rivieren. Op een eilandje in het meer staat een meru(=pagode) met elf daken, gewijd aan Shiva en Parvati.
Verder is in het tempelcomplex ook een beeld van Boeddha (als incarnatie van de hindoeïstische god Vishnu) in meditatiehouding.
Verder naar Bali- stranden (Lovina en Sanur) of naar Munduk of Ubud, onze andere verblijfplaatsen op Bali. Of klik op één van de foto's hieronder.
Of terug naar het overzicht van de Java-Balireis