Tawangmangu, Malang en onderweg op Java

Indonesie 2009 - foto's en reisverslag Java en Bali

 

Vanaf het Prambanan tempelcomplex gaan we verder met de bus naar Tawangmangu. Het laatste stuk kan te voet worden afgelegd, via de Sukuhtempel (rechts foto Eva) dwars door het Javaanse landschap (onder, foto Roos) naar de waterval van Tawangmangu (foto Eva).

De volgende dag (dag 7) reizen we verder naar Malang. De hele dag in de bus is geen straf voor wie een DS heeft en voor de rest trouwens ook niet.
Soms stoppen we onderweg.

Vlak voor Malang zijn veel appels te koop (foto links).
In Malang eten we natuurlijk bij het beroemde koloniale restaurant Toko Oen (foto's onder). Daarna halen we een ijsje bij de MacDonalds ertegenover.
De volgende dag moeten we alweer vroeg op, op weg naar de Bromo.

De volgende ochtend, onderweg van Malang naar de Bromo, komen we langs een dorp waar iets gaat gebeuren. Aan beide kanten van de weg staan kinderen te wachten, sommige prachtig uitgedost.
Wat er aan de hand is is niet helemaal duidelijk, het heeft te maken met een gezondheidscampagne.

Deel 1, onderweg op Oost-Java:

......en deel 2 (met stoplicht!)
 

Tot slot nog zomaar een foto van onderweg op Oost-Java (foto rechts) en wat filmpjes die omdat de film te lang was in twee delen (deel 2 is met stoplicht!) is geknipt. De editor waarmee het is geknipt heeft de breedbeeldvideo helaas smal gemaakt, dus is de kwaliteit heel slecht.

Ga net als wij, verder naar de Bromo of terug naar het overzicht van de Java-Balireis.
Of klik op één van de foto's beneden om naar een ander deel van de reis te gaan.