De reis begon met een stopover van één nacht in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
Aan het eind van de middag kwamen we daar aan.
Vanuit de hotelkamer hadden we wel uitzicht (foto rechts) op de Petronas twin towers en de tvtoren maar wij zijn er niet meer op geweest.
Wij kozen ervoor te gaan eten in Chinatown. Met de monorail (foto onder) er naar toe was erg leuk.

De volgende dag moesten we vroeg op voor een verplichte excursie door Kuala Lumpur. Aansluitend daaraan zouden we naar het vliegveld gebracht worden voor het vervolg van de reis.
Al stond ons hoofd niet zo naar Kuala Lumpur, de excursie was best leuk, vooral het eerste onderdeel, de Batugrot: hindoeistisch e tempels in een grot te bereiken via een lange trap (272 treden). Net als later op Bali was de tempel bevolkt door apen. Behalve door de apen werd de ingang bewaakt door een reusachtig gouden beeld (foto links Roos).
In de grot nog meer apen, hindoeistische beelden, een winkeltje en een tempel waar net een ceremonie aan de gang was.

 

Daarna ging de excursie in snel tempo verder langs een batikfabriekje, het Merdekaplein (Onafhankelijkheidsplein) (met de hoogste vlaggemast ter wereld),het (hek van) paleis van de sultan en het rijksmonument.
(Nuttige link met toeristische informatie over o.a. Kuala Lumpur: www.maleisie.be)
De rest van de dag ("dag 3") brachten we op vliegvelden en in het vliegtuig door.

Verder naar Yogjakarta (of naar het overzicht van de Indonesiereis) of klik op één van de foto's hieronde om naar een ander deel van de reis te gaan.

 

Kuala Lumpur

Indonesie 2009 - foto's en reisverslag - Java en Bali